Örtomelett med nyskördad gräslök och körsbärstomater
Örter från egna trädgården, nyskördad gräslök och de allra sötaste körsbärstomaterna blir kärnan i denna fantastiskt läckra omelett. Perfekt för en frukost som både är mättande och fylld med smak!
Näringsvärde per portion:
Kalorier: 230
Fett: 18 g
Kolhydrater: 4 g
Protein: 12 g
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Total tid: 20 minuter
Ingredienser (för 1 portion):
– 3 ägg
– 2 msk grädde
– 1 msk smör
– 1 msk finhackad gräslök
– 5-6 körsbärstomater, halverade
– Salt och peppar efter smak
– En näve färska örter (t.ex. persilja, basilika)
Instruktioner:
1. I en medelstor skål, vispa ihop äggen med grädden tills de är väl blandade. Krydda med lite salt och peppar.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. När det smält och börjat skumma, häll i äggblandningen.
3. Använd en spatel för att försiktigt röra runt i pannan medan omeletten börjar stelna, dra kanterna mot mitten så att rå äggmassa rinner ut mot kanterna.
4. När omeletten nästan är genomstekt, strö över gräslöken och lägg på halverade körsbärstomater.
5. Vik omeletten försiktigt på mitten och låt den steka ytterligare en minut för att bli helt genomlagad.
6. Avsluta med att strö över färska örter och servera genast. Njut av en sjudande varm och smakrik örtomelett!