Grillad kyckling med rabarber- och myntasalsa
Tänk dig en varm sommarkväll där doften av grillat fyller luften och fåglarna kvittrar i bakgrunden. När solen sakta går ner, serverar du denna läckra grillade kyckling tillsammans med en färgstark rabarber- och myntasalsa som dansar på smaklökarna med varje tugga.
Näringsvärde per portion:
Kalorier: 320 kcal
Fett: 16 g
Protein: 32 g
Kolhydrater: 12 g
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Total tid: 40 minuter
Börja med att förbereda salsan. Hacka rabarber i små kuber och blanda med färsk mynta, finhackad röd chili, saften av en lime och en nypa flingsalt. Låt salsan stå och dra medan kycklingen tillagas.
För kycklingen, marinera kycklingbrösten i en blandning av olivolja, pressad vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Värm upp din grill och grilla kycklingbrösten på medelhög värme i ca 6-7 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och har fått en härlig, gyllene färg.
Servera den saftiga kycklingen varmt med en generös sked av den kryddiga salsan ovanpå. Känn harmonin av söta och syrliga smaker i varje tugga. Slappna av och njut av ögonblicket.