Kall rökt lax med pepparrotsfärskost i blad. När du tänker på en snabb, elegant och utsökt förrätt, finns det få saker som slår kombinationen av kallrökt lax och krämig pepparrotsfärskost inrullad i saftiga blad. Dessa delikata små munsbitar är både ett nöje att tillaga och njuta av. Perfekta för en fest eller en lyxig lunch med vänner, dessa små rullar är en explosion av smaker som dansar på tungan.
Näringsvärde per portion:
Kalorier: 150 kcal
Kolhydrater: 3 g
Fett: 12 g
Protein: 10 g
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 0 minuter
Total tid: 15 minuter
Föreställ dig att du plockar upp en liten, delikat rulle gjord av det finaste, transparenta bladet fyllt med krämigt och lätt pepprigt fyllning, som glittrar av kallrökt lax. Ljuset fångar de olika texturerna, där den skira laxen reflekterar en lätt glans och de saftiga bladen framhäver det krämiga center som döljer en spännande hetta från pepparroten.
Ingredienser:
– 200 g kallrökt lax, tunt skivad
– 100 g färskost
– 1 msk pepparrot, riven
– Saft av ½ citron
– En bunt blad av ditt val (t.ex. stora spenatblad eller romansallad)
– Salt och peppar, efter smak
Instruktioner:
1. Börja med att göra pepparrotsfärskosten. Blanda färskost och riven pepparrot i en skål. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
2. Ta ett blad och lägg en skiva kallrökt lax på mitten. Klicka en sked av pepparrotsfärskosten på laxen.
3. Rulla försiktigt bladet runt laxen och färskosten, som ett litet paket.
4. Fortsätt med resten av ingredienserna tills all lax och färskost är förbrukad.
5. Lägg rullarna på ett serveringsfat, gärna dekorerat med några extra citronklyftor och strö över lite extra rivet citronskal för en fräsch touch.