Sparrisfrittata med riven parmesan och örter

Keto.nu

Förberedelse

Tillagning

Total tid

Sparrisfrittata med riven parmesan och örter

Föreställ dig en solig morgon där doften av nylagad sparrisfrittata fyller ditt kök. Den här rätten är perfekt för en brunch eller en lätt lunch. Med den delikata smaken av sparris och krämigheten från parmesan, kombinerat med aromatiska örter, kommer denna frittata att bli en favorit.

Näringsvärde per portion:
– Kalorier: 250 kcal
– Protein: 15 g
– Fett: 18 g
– Kolhydrater: 6 g

Tidsåtgång:
– Förberedelsetid: 10 minuter
– Tillagningstid: 20 minuter
– Total tid: 30 minuter

Ingredienser:
– 6 ägg
– 1 dl riven parmesanost
– 150 g färsk sparris, skuren i bitar
– 2 msk olivolja
– 1 dl färska örter (som persilja och basilika), hackade
– Salt och peppar efter smak

Instruktioner:
1. Värm ugnen till 180 grader Celsius.
2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna som kan användas i ugnen, på medelhög värme.
3. Lägg i sparrisen och stek tills den mjuknar, cirka 5 minuter.
4. I en skål, vispa ihop ägg, riven parmesan, de hackade örterna, salt och peppar.
5. Häll äggblandningen över sparrisen i stekpannan.
6. Låt koka på stovet tills kanterna börjar stelna, omkring 5 minuter.
7. Flytta stekpannan till ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter, eller tills frittatan är helt fast och gyllene på toppen.
8. Ta ut, låt svalna något och skär i klyftor.

Servera din sparrisfrittata med ett leende och njut av den harmoniska smaken av vårens grönska och rik parmesan tillsammans med de fräscha örterna.

Sparrisfrittata med riven parmesan och örter

Keto.nu

Över 16 Kategorier

Kyckling

Kött

Pizza

Soppor

Grytor

Smoothies

psst klicka här för att se alla kategorier!

Kontakta oss

Tveka inte på att kontakta oss om ni skulle vilja tipsa om keto-recept eller ha frågor!

Annonsering

Är ni intresserade av annonsering eller samarbeten? Vänligen kontakta oss för mer information. Vi ser fram emot att höra från er!