Keto Bröd med Oliv och Rosmarin

Keto.nu

Förberedelse

Tillagning

Total tid

Detta bröd tar med smaker från Medelhavet rakt in i ditt kök. Keto bröd med oliv och rosmarin är inte bara lågt på kolhydrater, utan också fullt av robusta smaker som passar utmärkt till en måltid eller som en aptitretare.

Näringsvärde per portion:

  • Kalorier: 190 kcal
  • Fett: 16 g
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 3 g (netto)

Tidsåtgång:

  • Förberedelsetid: 20 minuter
  • Tillagningstid: 35 minuter
  • Total tid: 55 minuter

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl valnötsmjöl
  • 1/2 dl hackade svarta oliver
  • 2 msk färsk hackad rosmarin
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk havssalt
  • 4 ägg
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 175°C och klä en brödform med bakpapper.
  2. I en stor skål, kombinera mandelmjöl, valnötsmjöl, bakpulver och salt.
  3. Blanda in de hackade oliverna och rosmarin.
  4. I en separat skål, vispa ihop ägg, olivolja och äppelcidervinäger.
  5. Blanda de våta ingredienserna med de torra till en jämn smet.
  6. Häll smeten i brödformen och släta till ytan.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt och en provsticka kommer ut ren.
  8. Låt brödet svalna i formen innan det tas ut och skärs upp.

Matlagningstips:

Detta bröd kan även gräddas i muffinsformar för att skapa individuella portioner, perfekt för en buffé eller en picknick.

Keto Bröd med Oliv och Rosmarin

Lämna en kommentar

Keto.nu

Över 16 Kategorier

Kyckling

Kött

Pizza

Soppor

Grytor

Smoothies

psst klicka här för att se alla kategorier!

Kontakta oss

Tveka inte på att kontakta oss om ni skulle vilja tipsa om keto-recept eller ha frågor!

Annonsering

Är ni intresserade av annonsering eller samarbeten? Vänligen kontakta oss för mer information. Vi ser fram emot att höra från er!