Keto Prosciutto och Rucola Pizza

Keto.nu

Förberedelse

Tillagning

Total tid

Denna sofistikerade keto-pizza kombinerar den salta smaken av prosciutto med den peppriga fräschören från rucola, toppad med en riklig mängd parmesanost för extra umami.

Näringsvärde per portion:

  • Kalorier: 350 kcal
  • Fett: 28 g
  • Nettokolhydrater: 5 g
  • Protein: 22 g

Tidsåtgång:

  • Förberedelsetid: 15 minuter
  • Tillagningstid: 12 minuter
  • Total tid: 27 minuter

Ingredienser (för 4 portioner):

  • Pizzabotten:
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 stort ägg
  • 1 dl riven mozzarella
  • Topping:
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g riven mozzarella
  • 100 g prosciutto, skivad
  • 1 dl riven parmesanost
  • En handfull rucola
  • Färskmalen svartpeppar

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 220°C.
  2. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägget och den rivna mozzarellan och arbeta samman till en deg.
  3. Platta ut degen på ett bakplåtspapper till önskad tjocklek.
  4. Förgrädda pizzabotten i ugnen i 6 minuter.
  5. Bred ut ett jämnt lager av crème fraîche över den förgräddade pizzabotten.
  6. Strö över mozzarella och lägg ut prosciuttoskivorna.
  7. Grädda i ugnen i ytterligare 6 minuter, eller tills osten är gyllene och bubblig.
  8. Ta ut pizzan från ugnen och toppa med riven parmesan, rucola och lite svartpeppar.
  9. Servera direkt.

Denna Prosciutto och Rucola Keto-Pizza är en riktig fest för smaklökarna, perfekt för en lyxigare keto-måltid.

Keto Prosciutto och Rucola Pizza

Lämna en kommentar

Keto.nu

Över 16 Kategorier

Kyckling

Kött

Pizza

Soppor

Grytor

Smoothies

psst klicka här för att se alla kategorier!

Kontakta oss

Tveka inte på att kontakta oss om ni skulle vilja tipsa om keto-recept eller ha frågor!

Annonsering

Är ni intresserade av annonsering eller samarbeten? Vänligen kontakta oss för mer information. Vi ser fram emot att höra från er!