Dessa keto-tacos är ett perfekt alternativ för tacoälskare som vill hålla kolhydraterna nere. De är lätta att göra och smakar fantastiskt!
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 210 kcal
- Fett: 15 g
- Proteiner: 12 g
- Kolhydrater: 5 g
Tid
- Förberedelsetid: 20 minuter
- Tillagningstid: 15 minuter
- Total tid: 35 minuter
Ingredienser
Blomkålsskal:
- 1 medelstor blomkålshuvud, riven
- 2 ägg
- 1 dl riven mozzarellaost
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitlökspulver
Fyllning:
- 400 g köttfärs (nöt eller kyckling)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk vitlökspulver
- Salt och peppar efter smak
Tillbehör:
- Sallad
- Avokado
- Tomater
- Riven ost
- Gräddfil
Instruktioner
- Förbered blomkålskan:
- Förvärm ugnen till 200°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Riv blomkålen och pressa ut så mycket vätska som möjligt med hjälp av en kökshandduk.
- Blanda den rivna blomkålen med ägg, riven mozzarella, salt och vitlökspulver i en skål.
- Forma små, tunna plattor av blomkålsblandningen på bakplåten.
- Grädda i ugnen i cirka 15 minuter tills de är gyllenbruna och fasta.
- Tillaga fyllningen:
- Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt köttfärsen och bryn den tills den är genomstekt.
- Krydda med chilipulver, spiskummin, paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar. Blanda väl.
- Montera tacos:
- Lägg en sked köttfärs på varje blomkålskal.
- Toppa med sallad, avokado, tomater, riven ost och en klick gräddfil.
Matlagningstips
För att få blomkålen riktigt torr, kan du ånga den först och sedan pressa ut vattnet. Detta hjälper skalen att hålla ihop bättre. Använd gärna färska, lokalt odlade grönsaker för de bästa smakerna.
Njut av dessa läckra och hälsosamma keto-tacos!